F.A.Q.

Staat je vraag er niet tussen? Stuur gerust een mailtje!

Spelregels

Bijlmerbajes Ontgrendeld biedt plek voor 5 tot 10 spelers per spel. Indien je met een grotere groep wilt spelen kun je deze groep verdelen over meerdere tijdvakken. Met meer dan 10 personen spelen in een tijdslot is helaas écht niet mogelijk.

Bijlmerbajes Ontgrendeld is beschikbaar in het Nederlands en in het Engels. Als je een boeking plaatst, zorg dan dat je bij 'Taal' je voorkeurstaal invoert.

Bijlmerbajes Ontgrendeld sluit gedetineerden zelfstandig op vanaf 18 jaar. Bij uitzondering kunnen we ook boefjes van 14 tot 18 toelaten. Er moet in dat geval voor ieder kind jonger dan 18 jaar één verantwoordelijke mee de cel in van ouder dan 18 jaar, dus een groep moet uit minimaal 5 volwassenen bestaan.

Bijlmerbajes Ontgrendeld heeft een speelduur van ongeveer 60 minuten. De gehele escape room ervaring duurt 90 minuten.

Je bent veilig. Wij houden het spel in de gaten door middel van camera’s. Mocht er iets gebeuren komen wij je helpen. Anders dan in een echte cel is er overal ook een noodknop aanwezig voor het geval je jezelf wil bevrijden.

Tijdens het spel is drugs- en/of alcoholgebruik verboden. Wanneer bij aanvang van het spel een medewerker van Bijlmerbajes Ontgrendeld twijfelt aan de gesteldheid van een deelnemer, heeft de medewerker het recht deze deelnemer te weigeren zonder restitutie.

Er zijn geen opdrachten die veel kracht of forcering vereisen. Klassieke escape room regel geldt hier: als het vast zit, zit het vast (behalve jezelf uiteraard).

Als escape room speler heb jij de nobele taak om jouw avontuur voor je te houden. Natuurlijk vinden we het leuk als je anderen vertelt over de ervaring die je bij ons gehad hebt, maar houdt de details en oplossingen van puzzels voor jezelf. Je kunt het plezier en de verrassing voor anderen bederven door te veel weg te geven. Ook is het nemen van foto's, filmpjes of audio-opnames ten strengste verboden in de gevangenis. We hebben kluisjes ter beschikking waar je jouw telefoon veilig kan opbergen.


Boekingen

Bijlmerbajes Ontgrendeld sluit haar deuren definitief op 27 januari 2019. Zorg dus dat je jouw ontsnappingspoging op tijd boekt voordat het niet meer kan!

Bijboeken is geen enkel probleem! Zolang het maximale aantal deelnemers 10 personen blijft kan je een mailtje sturen naar info@bijlmerbajesontgrendeld.nl. Wij passen de boeking dan voor je aan en je ontvangt een mailtje voor de aanvullende betaling. Zorg wel dat je deze wijziging altijd van tevoren naar ons doormailt!

Annuleren en aantal deelnemers verminderen kan tot 72 uur van tevoren kosteloos. Stuur een mailtje naar info@bijlmerbajesontgrendeld.nl en wij maken de annulering/wijziging voor je in orde. Bij annuleringen of wijzigingen binnen 72 uur kan het geld helaas niet gerestitueerd worden.

Annuleren en aantal deelnemers verminderen kan tot 72 uur van tevoren kosteloos. Stuur een mailtje naar info@bijlmerbajesontgrendeld.nl en wij maken de annulering/wijziging voor je in orde. Bij annuleringen of wijzigingen binnen 72 uur kan het geld helaas niet gerestitueerd worden.

De reserveringsbevestiging is te gebruiken als factuur. Als je onderaan de bevestigingsmail klikt op de knop 'Bekijk reservering' vind je daar jouw boeking met daarop ook het BTW-bedrag. Tijdens het boeken kan je in het veld 'Bedrijfsgegevens' alle benodigde informatie invullen voor interne administratie. Schroom niet om bij bijzonderheden even een mailtje te sturen naar info@bijlmerbajesontgrendeld.nl.

Achteraf betalen is helaas niet mogelijk. De betaling voor de volledige boeking en/of extra deelnemers dient vooraf online voldaan te worden.

Op locatie is er geen mogelijkheid om het bedrag te voldoen. De betaling voor de volledige boeking en/of extra deelnemers dient vooraf online voldaan te worden.

Via onze website kan je één tijdslot tegelijk boeken. Uiteraard kan je ze zelf één voor één boeken, maar je mag ook altijd een mailtje sturen naar info@bijlmerbajesontgrendeld.nl.


Overige vragen

De escape room is elke donderdag tot en met zondag geopend. We zijn alle dagen bereikbaar via mail en telefoon.

Je mag gewoon dragen wat je zelf het prettigst vindt. Tijdens je ontsnappingspoging hoef je geen fysieke of sportieve activiteiten te verrichten.

Jazeker! Mocht je nu met je groep erg vroeg zijn, nog even willen blijven hangen of je bent met twee teams en wacht op elkaar: jullie kunnen plaatsnemen in onze nieuwe loungeruimte om nog even na te kletsen en een klein spelletje te doen.

Op het binnenplein van de Bijlmerbajes zit het restaurant A Beautiful Mess. Bekijk hun openingstijden en reserveer via hun website.

Bijlmerbajes Ontgrendeld biedt een theatrale totaalervaring inclusief acteurs in een historische, echte gevangenis die maar beperkt open blijft voor publiek. Met de sloop van de gevangenis op de planning in de nabije toekomst is het onzeker wanneer de Bijlmerbajes definitief tegen de vlakte gaat, en hoe lang deze unieke ervaring in deze Amsterdamse bezienswaardigheid nog beschikbaar blijft.

Jazeker! Op het plein bij de ingang van de gevangenis is er gelegenheid om gratis te parkeren. Mocht dit plein onverhoopt vol zijn, kan er ook in de buurt betaald geparkeerd worden. Via deze link kan je de verschillende opties bekijken.

Jazeker! Als je met het openbaar vervoer komt kun je het beste de metro 51, 53 of 54 nemen. Deze stoppen allemaal bij station Spaklerweg. Dit is de dichtstbijzijnde halte, je moet vanaf hier nog ongeveer 5 minuten lopen vanaf het station. Loop het station uit richting de H.J.E. Wenckebachweg. Eenmaal buiten zie je aan je rechterhand een voetpad (het “Peter R. de Fietspad”) dat je langs de bajes brengt. Deze kun je helemaal uitlopen en dan kom je uit bij het plein voor het hoofdgebouw.

Ja, we zijn rolstoeltoegankelijk, maar bel ons even op 0683572380 om de mogelijkheden te bespreken.


Bekijk de volledige routebeschrijving op onze contactpagina.